Odder Frimenigheds historie

De havde en drøm

13 mennesker delte en drøm om en åben kirke med plads til børn, unge, og ældre, i en uformel og afslappet form, med et letforståeligt sprog, med Gud i centrum,  hvor alle følte sig velkomne og inkluderet, hvor der var et godt og åbent fællesskab også på hverdage, og hvor man kunne udvikle sig menneskeligt og åndeligt.

De startede en kirke

Odder Frimenighed blev indviet 21. august 1996 og den første præst blev ansat. Gruppen bag initiativet var vokset til 35 personer på det tidspunkt. En frimenighed er en kirke, der fungerer under en 100 år gammel frihedslovgivning. Man må selv ansætte sin præst, forme sin egen gudstjeneste og sit menighedsliv og man betaler selv for det hele. Desuden er trosgrundlaget og mange af gudstjenestens elementer de samme som i folkekirken.

Kirken i Odder

Frimenigheden begyndte at holde gudstjenester. Der blev lavet børne- og teenagearbejde og andre aktiviteter – såsom hjælpeprojekter, foredrag, lejre m.m. Man samledes i ugens løb i mindre grupper, hvor troen og livet som kristen blev udforsket. Menigheden holdt deres samlinger i forskellige lokaler i byen, men i 2002 begyndte man at bruge Pakhuset som fast gudstjenstelokale. I 2006 holdt menigheden 10 årsjubilæum og samme år blev bygningen på Randlevvej 5 købt og renoveret til Café og aktivitetshus for kirken. I 2021 købte menigheden lokalerne på Holsteinsgade – og solgte i den forbindelse aktivitetshuset på Randlevvej.

Kirken flere år senere

Odder Frimenighed lever stadig og vokser. Den drøm kirken blev startet ud fra er stadig den samme. Odder Frimenighed vil gerne skabe et mødested både vertikalt mellem himmel og jord og horisontalt mellem mennesker uanset alder og køn og baggrund. Menigheden tilbyder et inviterende, inspirerende og inkluderende kristent fællesskab, hvor man sammen opdager og udforsker at livet som kristen er for almindelige mennesker.

Nye lokaler

I 2022 indviede menigheden egne nye lokaler som samlet sted for alle aktiviteter og gudstjenester samt som base for medarbejdere.

Holsteinsgade 11A, 8300 Odder er den nye adresse. Lokalerne er tidligere benyttet som bl.a. Aldi-butik og restauranter, senest som pizzaria.
Derfor krævede det også en kærlig hånd – eller 100 – at få lokalerne i stand efter menighedens ønsker.